Избери
Вашата кошница

Zig rig монтажи

Зиг-риг монтажа в момента е много популярен особено след успехите му световното първенство по улов на шаран в Англия, където всички отбори усвоили неговите тънкости успяха да се класират на челните места. А той всъщност е монтаж известен от много години и с него са извадени доста от английските трофейни шарани.

Това е монтаж с плуваща примамка, при който височината на повдигане над дъното е равна на дължината на повода, често надминаваща метър. Той е големият батко на обикновения поп ъп монтаж – като при него се цели облавянето на средните водни слоеве и повърхността или там където шараните плуват необезпокоявани, когато не търсят активно храна (което не означава автоматично, че не се хранят).

Този монтаж се използва когато презентацията на стръвта е затруднена – на дъното има високи треви и обикновен монтаж би се загубил сред всичките тези водорасли. Което пък означава, че шансът шарана да намери нашата стръв стават минимални. Използва се и когато в топлите часове на студените месеци шарана изплува в по-високите водни слоеве за да събере малко слънчева топлина.

При поводи с голяма дължина кълването най-често е един до три единични пика на сигнализатора в интервал от секунди до няколко минути. Засичайте след втория пик без да изчаквате класическия рън и в повечето случаи рибата ще е там.
Препоръчваният флуорокарбон от много автори е грешно. Той е ефективен само за малка височина на повдигане защото е с относително тегло 1.7, значително по-високо от това на обикновеното монофилно влакно.

Повдигане на два метра над дъното с повод от флуорокарбон и малка по обем примамка с ниска товароподемност е възможно само на картинка. Реално повдигането е на много по-малка височина и по-голямата част от повода лежи на дъното. Необходимата товароподемност на плуващата стръв или повдигача за повдигане на два метра флуорокарбон е същата като за повдигане на стоманена кука със същото сечение с дължина двадесет сантиметра.

Използвайте меко, тънко и съответно леко и прозрачно влакно. Самият монтаж е много фин, защото се ползват и малки куки – в границите на 12/10/8 номер.
При малка дължина на повода замятането не е проблем. При дълъг повод и чисто от растителност дъно е приложимо и класическото навиване на повода и привързването на намотките поне на три места с ПВА, макар че понякога се получава преплитане на намотките. При наличие на растителност навсякъде по дъното проблемът с далечното замятане с няколкометров повод е сериозен. При замятания на Zig Rig с триметров повод, изцяло навит и привързан с ПВА, на дълбочина три метра сред еднометрова растителност на дъното, куката с повдигача нито веднъж не се показва на повърхността. В същата ситуация, но с навити само метър и половина от края на повода, резултатът беше доста задоволителе

Марка: Cygnet Модел: Zig Riggers
Издръжливи кукички, предназначени за риболов на зиг.Позволяващи бързо и лесно смяна на зиг пяна.Осигуряващи защита на възлите по време на вадене.Доставя се с апликатор зиг пяна.По 10 бр. в пакет...
10.50лв.
Влакно за Зиг Cygnet Zig link 100m
-20 %
Марка: Cygnet Модел: zig line
Гъвкав материал за връзване на куката от монофиламент, идеален за риболов с плувка и zig монтажи. Има малък диаметър и нейтрална плаваемост. Изключително гладък и невидим под водата. Притежава отлична здравина и надеждност на възела...
10.15лв. 12.70лв.
Марка: Korda Модел: Zig Line
Влакно Korda Zig Line - притежава всичко от което се нуждаете за да уловите големи и предпазили риби. То е финно, еластично и със специално камуфлажно покритие. Бледо зеленикавият му цвят помага лесно да се слива със всяко дъно. Предлага се на ролки по 100м със специален отвор на ролката през, който..
17.60лв.
Марка: Trakker Модел: Zig Riggers
Представяме ви нашите Zig Riggers: най-доброто решение за ентусиастите на Zig Fishing. Проектирани с прецизност и изработени с най-добрите материали, нашите Zig Riggers са най-надеждните за успех. Подобрете вашата риболовна игра с тези иновативни алайнери, експертно проектирани да оптимизират вашият..
10.00лв.
Зиг Риг пяна Cygnet Zig Foam
-20 %
Марка: Cygnet Модел: Zig Foam
Плаваща пяна.Идеална за правене на зиг ригове или балансиране на дънни примамки.Пяната може да се накисва в течност или масло, за да се промени плаваемостта.Дължина 7 см, могат да бъдат отрязани с дължина по желание.По 4 бр. в пакет...
7.20лв. 9.00лв.
Марка: Gardner Модел: Zig Rig Foam
Gardner Zig Rig Foam е плуваща пяна, предназначена за повдигане на стръвта от дъното. Особено подходяща е за употреба, както с топчета, така и за риболов на зиг ригИзключително плътна и с висока плаваемост. ..
9.10лв.
Марка: Gardner Модел: Session Pack
Zig Rig Session е комплект, които съдържа всички специфични компоненти за монтаж зиг риг.– Zig Link 20m шпула от 8lb, 10lb или 12lb.– По един от всички 8 цвята Zig Rig пяна: жълта, червена, бяла, розова, оранжева, кафява, бежева и черна.– В пакета има пакет куки Муга No 12...
21.00лв.
Марка: Korda Модел: Zig Kit
Korda Zig Kit е комплект за зиг риг монтаж създаден да направи риболова на Зиг лесен като детска игра.Трудно забележимия прозрачен поплавък е екстремно плуващ, премахва оплитанията при хвърляне и усукването на влакното, когато вадите риба.Комплекта включва:1бр Zig Float (поплавък)Противооплитащ..
27.00лв.
Марка: Trakker Модел: Impact Zig Float Kit
Най-новото допълнение към нашата гама приспособления за шаранджийски риболов, иновативният, уникален и патентован дизайн на Trakker Impact Zig Float извежда регулируемия зиг-риболов на следващото ниво. Той е създаден, за да сведе до минимум и да намали заплитанията, като същевременно увеличи максима..
27.00лв.
Марка: Korda Модел: Zig Magnet
Магнит за зиг Korda Zig Magnet е един изключителен продукт, който ще ви позлови безопасно задържане на зиг монтажа при замятане...
17.10лв.
Марка: Starbaits Модел: ZIG MAGNET
Магнитен държач, предназначен за улеснение при замятане на дълги зиг риг монтажи. Разполага с универсална резба за монтиране на колче. ..
14.80лв.
Показани 1 от 11 | 11 (1 Страници)
Сайтът използва бисквитки, необходими за работата на някои важни функции.